Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Махат табелите „Винетка“ от Северната скоростна тангента на София

Общество

Махат табелите „Винетка“ от Северната скоростна тангента на София

Махат табелите Винетка от Северната скоростна тангента на София - Tribune.bg
Снимка:

Общината ще поеме разхода по поддръжката на пътя

Очаква се днес табелите „Винетка” да бъдат премахнати от Северната скоростна тангента на София, след като споровете дали минаването по отсечката да бъде платено приключиха, съобщава NOVA телевизия.

Новината, че няма да се плаща такса за преминаване, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов в Министерския съвет. Общината ще поеме разхода по поддръжката на пътя.

„Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София“. Това написа вчера във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че пътният участък извежда голяма част от трафика, който преминава през центъра и е изключително за намаляване на задръстванията и за подобряване на качеството на въздуха.

„Разбираме аргументите на АПИ, че Северна тангента е връзката между магистралните пътища и е задължително всички коли, които пътуват по тях да имат винетен стикер. В същото време, хората, които живеят в София и се движат само в рамките на общината, е логично да я ползват за своите градски пътувания без винетка, защото те не я ползват като част от Републиканската пътна мрежа“, обясни кметът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети