Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Столична община: За северната част на околовръстния път няма да се изискват винетки

Парите

Столична община: За северната част на околовръстния път няма да се изискват винетки

Столична община: За северната част на околовръстния път няма да се изискват винетки - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите с АПИ за Северната скоростна тангента продължават

Винетки за северната част на околовръстния път няма да се изискват, съобщи Дончо Барбалов заместник-кмет на София.

Проблемът възникна, след като кабинетът реши съществуващият път от София до Калотина да стане магистрала „Европа”. В отсечката обаче попада и част от околовръстното шосе, известна като Северна скоростна тангента.

Според Барбалов разговорите с Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ са започнали, след като се е породило напрежение в някои точки на града относно евентуалното закупуване на винетки.

„Това, което се разбрахме с АПИ е до момента за северната част на околовръстния път да не се изискват винетки. За южната, знаете, че и до сега не се изискват. Търсим начин до всяко населено място на Столична община да има път, по който хората да могат да пътуват без да е необходимо за закупуват винетки”, коментира Барбалов.

По повод обсъждането дали да се въведе пътна такса за ползването на Северната скоростна тангента, която е свързваща пътна артерия за транзитен трафик от магистралите ”Хемус”, „Тракия”, „Струма и ГКПП „Калотина”, Барбалов допълни, че за Северната скоростна тангента ще продължат разговорите с АПИ, ще се търси приемливо решение, което да бъде в рамките на закона. 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети