Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Математикът Лъчезар Томов: Никой не иска локдаун, но накрая просто ще се случи

Общество

Математикът Лъчезар Томов: Никой не иска локдаун, но накрая просто ще се случи

Снимка:

Сегашната вълна може много лесно да повтори това, което се случи миналата есен. Трябва да имаме предвид, че „Делта“ вариантът е по-заразен и с изключително много копия. Това заяви във връзка с разпространението на коронавируса у нас математикът д-р Лъчезар Томов пред БНТ.

Той предупреди, че може да се отворят сериозни клъстери заради началото на учебната година. Специалистът препоръча да се носят най-хубавите маски в училище, „за да е по-безопасна средата.“

Томов обърна внимание, че се знае, че COVID-19 се разпространява на места с повече струпване на хора. По думите му именно за това и се цели това ограничение на събирания като празненства.

Междувременно той изрази надежда, че българите ще започнат да се имунизират повече.

В момента ваксинационният процент е нисък. Около 40% са защитените в нашето общество, смята математикът и допълни, че той очаква да има дълга вълна.

Никой не иска локдаун, но накрая просто ще се случи, защото болниците ще се запълнят, хората ще почнат да умират по стълбите. Няма как да знаем, ние не изпълняваме нищо. И просто без значение кой е на власт - накрая ще се наложи. И дори и ваксинираните ще трябва да си останат. Ние нямаме авторитети. Ние не сме божества и когато си отиде някой наш близък - тогава отиваме да се ваксинираме“, категоричен беше той.

Томов заяви, че целта на всички е в световен мащаб да се подтисне вирусът. Той каза, че трябва да се спре появата на нови мутации.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема