Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо

Общество

Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо

Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо - Tribune.bg
Снимка:
Разграбени щандове в столицата

Въпреки успокоението на властта, че няма обективни причини олиото да мине 5 лв. бутилката и всичко е спекула, кризата с цените и презапасяването продължава.

77-годишен мъж почина, докато чака на опашка за олио в един от големите хипермаркети в комплекс „Славейков” в Бургас. Тя е била дълга около 300 метра. След дълго чакане мъжът е починал до палети с олио. На място е дошъл екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта, съобщава Нова ТВ.

Местните жители са възмутени, че се чака с часове, за да се доберат до олиото в магазина. Подобна е ситуацията пред всички големи хипермаркети на същата верига в Бургас.

„Мъжът почина в магазина. Блъскаха го и му стана лошо. Беше лудница. Хората казаха, че е паднал, посинял е и е починал. Опашката беше огромна”, разказа една от жените, която е пазарувала в магазина.

Съдебно-медицинска експертиза ще установи каква е точната причина за смъртта на мъжа.

Голяма опашка за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден и във Враца, информира БНТ. Хората са започнали да чакат от 6 ч сутринта, още преди отварянето на магазина, заради конкретна промоционална цена на олиото, което бързо е свършило.

Става въпрос за промоция в Кауфланд. Веригата пусна намалено олио на цена 2,99 само за събота. Според работещи във веригата, артикулът бил изчерпан още в 7:30 сутринта, а в обектите е настъпил хаос. Почти изчерпани са и по-скъпите марки. Служители обясняват на клиентите, че в складововете им няма наличности и няма да има презареждане днес.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и призова хората да не се презапасяват, защото повишеното търсене води до необосновано по-високи цени. Миналата седмица Нинова заяви, че цялата държавна машина ще се изправи срещу спекулата. Оттогава цената продължава да се качва ежедневно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети