Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо

Общество

Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо

Мъж почина на опашка за олио в Бургас, блъскали го и му станало лошо - Tribune.bg
Снимка:
Разграбени щандове в столицата

Въпреки успокоението на властта, че няма обективни причини олиото да мине 5 лв. бутилката и всичко е спекула, кризата с цените и презапасяването продължава.

77-годишен мъж почина, докато чака на опашка за олио в един от големите хипермаркети в комплекс „Славейков” в Бургас. Тя е била дълга около 300 метра. След дълго чакане мъжът е починал до палети с олио. На място е дошъл екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта, съобщава Нова ТВ.

Местните жители са възмутени, че се чака с часове, за да се доберат до олиото в магазина. Подобна е ситуацията пред всички големи хипермаркети на същата верига в Бургас.

„Мъжът почина в магазина. Блъскаха го и му стана лошо. Беше лудница. Хората казаха, че е паднал, посинял е и е починал. Опашката беше огромна”, разказа една от жените, която е пазарувала в магазина.

Съдебно-медицинска експертиза ще установи каква е точната причина за смъртта на мъжа.

Голяма опашка за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден и във Враца, информира БНТ. Хората са започнали да чакат от 6 ч сутринта, още преди отварянето на магазина, заради конкретна промоционална цена на олиото, което бързо е свършило.

Става въпрос за промоция в Кауфланд. Веригата пусна намалено олио на цена 2,99 само за събота. Според работещи във веригата, артикулът бил изчерпан още в 7:30 сутринта, а в обектите е настъпил хаос. Почти изчерпани са и по-скъпите марки. Служители обясняват на клиентите, че в складововете им няма наличности и няма да има презареждане днес.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и призова хората да не се презапасяват, защото повишеното търсене води до необосновано по-високи цени. Миналата седмица Нинова заяви, че цялата държавна машина ще се изправи срещу спекулата. Оттогава цената продължава да се качва ежедневно.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати