Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медици от „Пирогов“ отново поискаха оставката на министър Кацаров: Не сме убийци и крадци!

Общество

Медици от „Пирогов“ отново поискаха оставката на министър Кацаров: Не сме убийци и крадци!

Медици от Пирогов отново поискаха оставката на министър Кацаров: Не сме убийци и крадци! - Tribune.bg
Снимка:

В болницата има нагласи за подаване оставки на персонала

Цялото лекарско съсловие на "Пирогов" беше наклеветено от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Недопустимо е. Това заяви пред БНТ д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология в болничното заведение.

„От уж стотиците фалшиви хоспитализации, се оказа че има 6 по проверка на НЗОК, от които една е на Кацаров. При него стана ясно, че не е искал да преспи в Пирогов“, каза още той.

 „Болницата няма нужда от фалшиви хоспитализации, виждали сте какво става в коридорите. Нямаме и финансова облага от това“, разкри д-р Данов.

„Министър Кацаров е ощетил Пирогов - болницата не е взела нито лев за него“, категоричен бе медикът от болничното заведение.

Няма взети един милион лева от „Пирогов” над фиксирания бюджет. От началото на COVID кризата финансирането на всички болници у нас е на базата на фиксиран бюджет”, заяви началникът на Първа клиника по ортопедична травматология - проф. Диян Енчев пред Нова. 

По думите му са възможни масови оставки на лекари. „Основната причина е несправедливостта, огорчението и обидата. Това е абсолютно обяснимо. Отношението към здравеопазването по принцип винаги е било негативно. Липсва елементарно финансиране. Едва преди 4-5 години в болницата беше извършен генерален ремонт. Това е много обидно и болезнено”, каза още докторът.

Той коментира и липсата на клинична пътека за лекуване на „пост-COVID-синдром”. 

„Тези, които е трябвало да я направят, не са. Проф. Салчев е трябвало да задейства този процес. Навсякъде се пишеше, че заболяването може да продължи една година заради последиците. След като не си създал тази пътека, принуждаваш лекарите да извършиш административни нарушения. Това не е ли нарушение?”, пита проф. Енчев.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети