Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медицинските сестри в Добрич излязоха на протест

Общество

Медицинските сестри в Добрич излязоха на протест

Медицинските сестри в Добрич излязоха на протест - Tribune.bg
Снимка:

Пред входа на Многопрофилната болница в Добрич започват вече да се събират десетки медицински сестри и санитари, които напуснаха своите работни места и продължи до 13.00 часа днес.

Техният протест започна преди една седмица символично, като преди това от Синдиката на българските медицински специалисти към многопрофилната болница напуснаха преговорите за подписване на Колективен трудов договор с лечебното заведение.

Тяхното искане е основната им заплата да бъде 1500 лева, както и според Отрасловия колективен трудов отговор.

Междувременно ръководството на болницата изпрати до медиите своята позиция, в която се казва, че след увеличението на трудовите възнаграждения с 25% от август тази година средната брутна месечна заплата за медицинските сестри вече е 2300 лева.

От там допълват още, че допълнително увеличение на основната работна заплата би довело до трайна и необратима финансова нестабилност в условията на финансирането към настоящия момент и актуалния инфлационен процент. Медицинските сестри са категорични, че в случай, че техните искания не бъдат изпълнени, след една седмица протестиращите ще напуснат изцяло отделенията.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати