Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Милтенова: Ситуацията в страната е изключително тежка, цените на горивата влияят на всички ни

Общество

Милтенова: Ситуацията в страната е изключително тежка, цените на горивата влияят на всички ни

Милтенова: Ситуацията в страната е изключително тежка, цените на горивата влияят на всички ни - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията в страната е изключително тежка. Алармирахме за това по време на нашите протести, защото цените на горивата са фактор, който влияе върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български гражданин, това каза в "Денят започва" по БНТ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Изключително тревожно е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия ЕС.

Заяви, че има спешна необходимост от подкрепата на държавата.

"Адмирираме това, което вицепремиерът и министър на транспорта - г-н Алексиев, прави в момента по отношение на транспортния бранш, защото трябва с общи усилия да се справим, когато сме в някаква криза, било то икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга."

Милтенова подчерта, че за автобусните превозвачи е изключително важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за населението. Във връзка със Зелената сделка са закупени автобуси на метан в по-голямата част от областните градове в страната. В момента те се експлоатират основно в градски и междуселищни условия.

"Тази зелена сделка би трябвало да може да бъде подпомогната от държавата и да бъдат предвидени мерки. В момента сметката за Зелената сделка, разписана от ЕС, я плащат българските граждани и българските превозвачи", посочи още тя.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети