Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на енергетиката отива при протестиращите. Ще го приемат ли?

Общество

Министърът на енергетиката отива при протестиращите. Ще го приемат ли?

Министърът на енергетиката отива при протестиращите. Ще го приемат ли? - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов отиват при протестиращите енергетици и миньори.

Разговорите ще се проведат в 13,00 ч. в административната сграда на ТЕЦ "Марица изток 2". Поканени са легитимните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на "Мини Марица-изток". Ще участват също ръководствата на двете дружества.

Премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите утре от 16,00 ч. в Министерския съвет. Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ "Подкрепа", председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2", в "Мини Марица-изток", в отделните рудници на "Мини Марица-изток" и в ТЕЦ "Бобов дол", а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация "Енергетика" и на синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа" в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Повече от 28 часа продължава блокадата на енергетици и миньори на две възлови артерии в страната. Магистрала „Тракия” край Стара Загора и проходът „Хаинбоаз” са затворени.

Протестиращите настояват правителството да отложи отговора на страната ни по Плана за справедлив преход, който засяга бъдещето на въглищните централи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати