Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков поканил на среща в неделя енергетици и синдикати

Политика

Николай Денков поканил на среща в неделя енергетици и синдикати

Николай Денков поканил на среща в неделя енергетици и синдикати - Tribune.bg
Снимка:

Те се чудят дали има смисъл, ако премиерът прати плановете в Брюксел днес

Премиерът Николай Денков е поканил синдикатите и енергетиците на среща в неделя в 16 часа в МС. Предложението за разговор е дошло снощи малко след полунощ, съобщи в ефира на Нова телевизия президентът на на КНСБ Пламен Димитров.

Поканата беше потвърдена и в прессъобщение от Министерския съвет. Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Последно: ТЕЦ-овете ще работят до 2038 г., социални пакети до 150 000 лв. на работник

Пламен Димитров подчерта, че не е ясно дали срещата ще се състои, тъй като, по думите му, ако документите бъдат внесени днес в Европейската комисия, каквато заявка даде министър-председателят, тя ще е безпредметна.

„От първия ден на това правителство съм предупредил Денков, че темата за енергийния преход е централна. И тук обаче се отлагаха нещата до 12 без една минута”, посочи синдикалният лидер.

Според него решение има, ако има политическа воля.По думите на Димитров „ако напрежението не се канализира с реални стъпки, може да се стигне до още по-голяма ескалация.

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов ще отидат днес при протестиращите, съобщиха от МС. Разговорите ще се проведат в 13 ч в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“. Поканени са легитимните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на „Мини Марица-изток“. Ще участват също ръководствата на двете дружества. Предвиждат се изявления за медиите след срещата.  

 

КНСБ: Протестиращите искат гаранции, че до 2030 г. няма да има затваряне на мини и ТЕЦ-ове


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети