Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на здравеопазването: Не виждам основание работното време на ресторантите на Нова година да е до 00.30 ч.

Общество

Министърът на здравеопазването: Не виждам основание работното време на ресторантите на Нова година да е до 00.30 ч.

Снимка:

Голяма част от българите ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно, пише Ангелов

Министерството на здравеопазването е изправило официалното си становище до Министерството на туризма във връзка с писмото, което по-рано днес е отправила вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Той припомня предложението на Николова ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г. В публикацията министърът пише още :

“В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два:

-Формален  и

-Морален

Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана.

Моралният аспект е по-сложен.  Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.

Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни.

С последните думи споделям своето лично мнение.“  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още