Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерство на отбраната в очакване на доклада за падналия МиГ-29

Общество

Министерство на отбраната в очакване на доклада за падналия МиГ-29

Снимка:

Документът е необходим и за възстановяването на летателната дейност

„Чакам специализираното звено за разследване на авиопроизшествия към служба „Военна полиция“ да излезе със своя доклад. Дали той ще бъде обвързан с окончателните данни от „черната кутия“ на МиГ-29, или ще излезе по-рано с необходимите препоръки, за да можем да възстановим летателна дейност, чакам това заключение.“ Това коментира началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов при посещението си във военното формирование в гр. Враца.

„Силно се надявам до края на юли да възстановим летателната подготовка на авиацията“, посочи началникът на отбраната. Той бе категоричен, че въпреки трагичния инцидент, Българската армия продължава своята целенасочена, планомерна работа и изпълнението на своите задачи. „ допълни той.

Адмирал Емил Ефтимов отново подчерта важността на факта, че „черната кутия“ и останките на самолета са били открити от Военноморските сили със собствени средства. „Доказахме, че с техниката, с която разполагаме, може да изпълняваме задачите си. Скептицизъм по отношение на готовността за изпълнение на задачите от нашата армия, на отговорността и ангажимента й към националната сигурност не трябва да има“, заключи началникът на отбраната.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още