Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерството на енергетиката с позиция срещу фалшива новина на „Капитал“

Общество

Министерството на енергетиката с позиция срещу фалшива новина на „Капитал“

Министерството на енергетиката с позиция срещу фалшива новина на Капитал - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на енергетиката излезе с позиция срещу изданието на Иво Прокопиев „Капитал“. От ведомството опровергават статия със  заглавия „Служебният кабинет на Радев блокира газовата връзка с Гърция“ и обясняват какви всъщност са фактите.

Ето и позицията на енергийното министерство:

Уважаеми колеги,

Изпращаме ви позиция във връзка с медийни публикации, които не отговарят на истината.

Относно фалшивата новина, публикувана в сериозна медия, със заглавие: „Служебният кабинет на Радев блокира газовата връзка с Гърция“, заявяваме категорично, че енергийният министър Росен Христов по никакъв начин не е отменял назначенията в „Ай Си Джи Би“ АД. Няма нито заповед, нито протоколно решение за спиране на вписването.

Отказът за него е от Агенцията по вписванията и е мотивиран с предписания, които трябва да се изпълнят. Сред тях са неизпълнени административни изисквания и липсващи задължителни документи като решение на националните регулаторни органи за одобрение на взетите решения.

Предписанията включват и отстраняване на фрапиращи правописни грешки в изписването на името на новия член на УС на дружеството.

Подчертаваме, че цялата документация по двата опита за вписване е изготвена и внесена на 29.07.2022 г. – 1 ден преди крайния срок и 3 дни преди встъпването на служебното правителство.

Нееднократно и президентът, и сегашният премиер заявиха, че диверсификацията е основен приоритет за енергийната стратегия на Република България. В тази връзка категорично заявяваме, че новото ръководство на Министерство на енергетиката не само не блокира новата газова връзка с Гърция, а напротив – влага всички ресурси за бързото отстраняване на многото недостатъци и забележки, които получихме в наследство. За последните денонощия целият процес е на ръчно управление.

КапиталКапитал


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати