Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерството на младежта и спорта отличи най-изявените доброволци за 2018 г.

Общество

Министерството на младежта и спорта отличи най-изявените доброволци за 2018 г.

Събитието се провежда за трета поредна година и е посветено на Международния ден на доброволчеството

Министерството на младежта и спорта връчи наградите в ежегодния конкурс: “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади хора от цялата страна, които със своя личен пример и работа спомагат за популяризирането на доброволчеството в България. В рамките на няколко седмици, всеки желаещ имаше възможност да подкрепи в социалните мрежи няколко младежи-доброволци, чиито кандидатури бяха издигнати от организациите, в които те полагат доброволчески труд.  Денят на церемонията по награждаването не е случаен. 5 декември е Международен ден на доброволчеството. Събитието беше представено като част от светлинно-музикалната постановка „Малкият принц“.

А най-изявени доброволци за 2018 година са Емма Лилова, Любомира Касабова, Цветелина Конова, Тедислава Димитрова и Биляна Борисова. Ето какво споделиха те за Tribune.bg:

„Доброволчеството е част от мен. Откакто съм се родила обичам да помагам на ближните си, на всички приятели. То те зарежда да бъдеш човек, да бъдеш истински, да обичаш и да бъдеш обичан, да помагаш и няма нищо по-хубаво от това. Доброволчеството не те привлича, то идва отвътре!“, каза Биляна Борисова.

„В доброволчеството ме привлича едно нещо – когато ми се усмихнат от другата страна, след като получат любовта или помощта, която аз им давам! За мен е достатъчна дори една усмивка!“, сподели Цветелина Конова.

„Аз също от малка се занимавам с това нещо и смея да твърдя, че имахме дори проекти от училището, които развивахме доста – да помагаме на деца в неравностойно положение, да помагаме също така и на възрастни в неравностойно положение. Като цяло ми харесва да помагам на хората. Обичам да гледам как те се привързват към нас и ние към тях. Хубаво е да видиш, че те се чувстват обичани. Харесва ми да виждам усмивките върху лицата им и това ми дава някакво топло чувство, което ме кара и аз да бъда щастлива“, сподели и Емма Лилова.

„Както видяхте тази вечер „Мисията  доброволец“ е не само възможна, тя е изключително успешна. Това, което нас ни зарежда е, че има толкова много млади хора, които са готови да помагат безвъзмездно. Това е най-прекрасното нещо, което може да се случи. И най-хубавото е, че България е изключително променена, младите хора са изключително променени. Това, което мен ме радва е, че все повече младежи се включват активно в такива мисии. Правят го с цялото си сърце и душа и наистина в това няма грам измама, няма момент на неискреност. Всичко е с много любов. Това всъщност е най-важно!“, заяви за Tribune.bg заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

„Когато една нация има здраво, силно, много мислещо младо общество, тя не може да загине и тя има бъдеще! Аз съм убедена, че България с тези млади хора има бъдеще“, категорична е Ваня Колева.

По време на церемонията бяха раздадени и специални награди. Националното представителство на студентските съвети и Асоциация „Докосни дъгата“  бяха отличени за цялостен принос в доброволчеството  и младежката политика.

5 декември е определен за Международен ден на доброволчеството от Организацията на Обединените нации (ООН) през 1985 г. Целта е да се популяризира доброволчеството и да се насърчава участието на младите хора в доброволчески инициативи.

Андреа Драганова

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати