Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мирослав Ненков: Намалиха парите на лекарите. За кого да се жертват? За премиера Янев ли?

Общество

Мирослав Ненков: Намалиха парите на лекарите. За кого да се жертват? За премиера Янев ли?

Снимка:

Насила наложеното разединение между лекар и пациент е причината за недоверието в медицината и съответно неспазването на мерки и отказа за слагане на ваксини. Това заяви по Нова ТВ бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.

„Днес празнуваме един празник, от който сме толкова далече, че чак ме е малко срам. … Не знам дали чухте преди няколко дни сегашният премиер Стефан Янев, който каза, че лекарите трябвало да са жертвоготовни, защото били положили Хипократовата клетва. Това е абсолютно несериозно. В Хипократовата клетва няма нищо за жертвоготовност. Не пише и лекарите да работят без пари, защото при него намалиха парите на моите колеги на първа линия!“, заяви Ненков.

Той е възмутен, че Стефан Янев не е имал поне малко уважение, за да се извини.

„Ваши колеги писаха, че се бил извинил. Не е – каза – ако трябва, ще се извиня. И не се извини, защото явно според него не трябва. Толкова е дълбоко дори в неговата душа, че лекарят е длъжен да се жертва, иначе не си изпълнява задачата. Хората си казват за лекарите „Карат ги да работят, те искат пари“. Разединяват лекар и пациент“, подчерта Ненков.

Той е категоричен, че плащанията към лекарите са намалени драстично от Стефан Янев и колегите му.

„Има болници, в които лекари отказват да влизат в ковид-отделения. За без пари… И не били жертвоготовни… За кого да се жертват? За премиера Янев ли“, попита той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още