Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН спира приемането на заявки за безплатни лагери

Общество

МОН спира приемането на заявки за безплатни лагери

Снимка:

„Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти Министерството на образованието и науката спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“. Това съобщиха от ведомството в писмо до медиите.

„Към 8 август т.г. са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране.“, уточняват от МОН.

„За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици. Във връзка с това Образователното министерство се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.“ се казва още в писмото.

„По програмата с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти.“ , припомнят от МОН.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още