Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОСВ ще дава информация за водите в язовирите ежедневно

Общество

МОСВ ще дава информация за водите в язовирите ежедневно

МОСВ ще дава информация за водите в язовирите ежедневно - Tribune.bg
Снимка:

Достъп до бюлетините ще има на интернет сайта на МОСВ

Министерство на околната среда и водите/МОСВ/ ще дава информация за състоянието и управлението на водите в България в нови месечни и ежедневни бюлетини, става ясно от съобщение на ведомството.

Ежедневно ще бъдат публикувани данни за нивото на запълване на големите язовири, прогнози за речните нива, както и предприети действия от страна на екоминистерството, включително промени в месечния график и обосновка за тях.

На 1 май министърът на околната среда и водите Емил Димитров утвърди графика за използване на водите от комплексните и значими язовири за този месец, като МОСВ ограничи ползването на водата на язовирите "Студена", "Тича", "Асеновец", "Дяково" и "Ястребино".

Бюлетините ще бъдат предоставени и на членовете на Висшия консултативен съвет по водите и Координационния съвет по водите за мнения и препоръки относно вида и съдържанието на информацията.

Достъп до бюлетините ще има на заглавната страница на интернет сайта на МОСВ. Ежедневният бюлетин ще бъде публикуван всеки работен ден към 17:00 ч., а месечният - в началото на всеки месец.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети