Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мутафчийски беше реимунизиран, предлага центровете за ваксинация да работят до 22:00

Общество

Мутафчийски беше реимунизиран, предлага центровете за ваксинация да работят до 22:00

Мутафчийски беше реимунизиран, предлага центровете за ваксинация да работят до 22:00 - Tribune.bg
Снимка:

Нито един лекар от ВМА не е имал странични ефекти след първата доза на ваксината срещу COVID-19. Това съобщи директорът ген. Венцислав Мутафчийски, който тази сутрин беше реимунизиран.

Днес близо 100 служители на ВМА ще получат втората доза от ваксината.

Откритата зала за имунизации във ВМА ще работи непрекъснато докато трае ваксинацията, съобщи Мутафчийски, който е и председател на Националния оперативен щаб.

„Имаме готовност да разкрием още такива зали, които да бъдат в помощ при масовата ваксинация. ВМА е ангажирана и с ваксинацията на личните лекари, а вече има договорка и с директори на училища и детски градини, които имат изготвени списъци с желаещи да се ваксинират, с което да започне втората фаза от националния ваксинационен план. Процесът започва да става все по-масов“, посочи Венцислав Мутафчийски.

Щабът ще предложи ваксинационни центрове в големи болници да имат мобилни екипи и център, който да работи на две смени до 22.00 часа. Причината – с напредването на фазите от плана за ваксинация ще възникне проблем с хората, които са на работа да не могат да се ваксинират в работно време. Ето защо с работа на две смени до по-късно, този проблем може да се преодолее и да бъдат обхванати по-голям брой граждани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети