Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР оказва подкрепа за изпращането на част от помощите за Хърватия след труса

Общество

МВнР оказва подкрепа за изпращането на част от помощите за Хърватия след труса

Снимка:

Министерството на външните работи даде указания на посолствата ни в Белград и Загреб да съдействат за придвижването по маршрута им към Хърватия на българските ТИР-ове с минерална вода, която е част от помощта на България след тежкото земетресение там на 29 декември 2020 г. Днес в присъствието и на заместник-министъра на външните работи Петко Дойков в базата на Българския червен кръст в село Лозен бе натоварен първият от общо два ТИР-а с вода.

„Минути след земетресението министърът на външните работи Екатерина Захариева разговаря по телефона с нейния хърватски колега Гордан Гърлич-Радман. От нашето посолство в Загреб също получихме информация, че питейната вода е сериозен проблем след труса. Има недостиг. Доставките ни бяха организирани със съдействието на министерство на икономиката и Асоциацията на производителите на минерална вода“, заяви Дойков.

 Припомняме, че на 30 декември Екатерина Захариева проведе спешно съвещание с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и с Българския червен кръст, на което бе решено с помощта на най-големите производители на минерална вода у нас да бъдат организирани спешните доставки за Хърватия. Министерският съвет реши да отпусне чрез бюджета на МВнР и 100 000 евро помощ на Хърватия за възстановяване на щетите от земетресението.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още