Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР: Приключи гласуването на българите в Австралия, Япония и Сингапур

Общество

МВнР: Приключи гласуването на българите в Австралия, Япония и Сингапур

МВнР: Приключи гласуването на българите в Австралия, Япония и Сингапур - Tribune.bg

В 11 часа българско време приключи гласуването в Австралия, където сънародниците ни упражниха вота си в 6 избирателни секции. След това финал на изборният ден беше обявен и в Япония и Сингапур, съответно в 13 часа и 14 часа българско време, съобщиха от Министерство на външните работи. 

В Япония сънародниците ни гласуваха в 2 избирателни секции – в градовете Токио и Осака, а в Сингапур в една секция.

Гласуват и сънародниците ни в Бахрейн, където за първи път на тези избори е разкрита секция.

По данни на дипломатическите и консулските ни представителства всички секции, предвидени с машинно гласуване, работят.

„МВнР прави всичко възможно и да реагира максимално бързо на наложилите се смени на членове на СИК зад граница в последния момент, главно заради дадени положителни тестове на COVID-19. В министерството е създадена непрекъсната връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК като денонощно дежури изборен щаб.“, допълват от ведомството.

Сънародниците ни по света могат да упражнят правото си на глас в общо 750 секции в 68 държави. Най-голям е броят на избирателните секции в Европа, от които 132 във Великобритания, 82 в Германия, 69 в Испания, 28 в Италия, 26 секции в Гърция, 18 във Франция, 13 в Норвегия.

По информация от дипломатическите и консулските ни представителства всички секции в Европа са отворили и работят. Като символ на българското в секцията в гръцкия град Александруполис, дори, членовете на секционната избирателна комисия се облякоха с народни носии (на снимките).

МВнРМВнР

МВнРМВнР


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети