Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР за атаката по българския клуб: РСМ да вземе адекватни мерки, България чака информация за разследването

Общество

МВнР за атаката по българския клуб: РСМ да вземе адекватни мерки, България чака информация за разследването

МВнР за атаката по българския клуб: РСМ да вземе адекватни мерки, България чака информация за разследването - Tribune.bg
БГНЕС

Външно министерство осъди криминалното деяние срещу българския клуб в Охрид. „Това криминално деяние е третото посегателство срещу Клуб „Цар Борис III” за по-малко от два месеца. Предишното нападение бе извършено само преди два дни, за което Министерството на външните работи изпрати вербална нота до посолството на Северна Македония в София. Отбелязваме реакцията на Министерството на външните работи на Северна Македония, но категорично не приемаме такива тежки криминални деяния да бъдат определяни като вандалски акт”, заяви заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

Още снощи българските дипломати са информирали подробно ръководството на Европейската комисия /ЕК/ за тежкия инцидент в Охрид. България е връчила остра протестна нота на македонския посланик.

„Ескалиращото насилие показва отсъствието на адекватни мерки срещу посегателствата срещу българските клубове в РС Македония и създава условия за мултиплицирането на престъпленията на омразата спрямо българите”, подчерта Коджабашев.

България очаква РСМ да предприеме действия по разкриване на престъплението.

Министърът на външните работи Николай Милков снощи е разговарял в Барселона с Буяр Османи и остро е поставил въпроса. Той също е поел отговорност поредното престъпление срещу български клуб да бъде разследвано.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети