Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

Общество

От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно - Tribune.bg
Снимка:

Това обяви председателят на здравната комисия в НС

На 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно, обяви председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев.

Депутатите от комисията по здравеопазване се събраха на извънредно заседание, заради внесените промени в Закона за здравето.

Тонев посочи, че промените в Закона за здравето ще влязат в сила в момента, който НС ги гласува на второ четене.

„Това ще стане може би първата седмица на месец април. Ще влязат със задна дата от 1 април и ще дадат възможности на министъра на здравеопазването и на директорите на РЗИ да се въвеждат регионални мерки при нужда”, каза още той. По думите му този законопроект дава възможност да не се затваря държавата.

Председателят на Здравната комисия подчерта, че със Закона за здравето се урежда за още три месеца до актуализацията на бюджета да има законово основание да продължат да се изплащат парите на медиците.

Думите на Антон Тонев бяха във връзка с изявлението на проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ - СДС, който каза, че промените будят много повече въпроси.

„Категорично не дават отговори какво се случва с парите на първа линия на медиците и осигурените от допълнителни средства от нашето правителство на лекарите, сестрите и санитарите.

По думите му предложените промени връзват ръцете на министъра на здравеопазването. Той коментира и отпадането на маските.

„Бих се доверил по-скоро на експертите, които казват, че маските трябва да останат. Нивото на ваксинация в България е много ниско и това е поредният провал”, заяви Ангелов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати