Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На 15 училища е разрешено да преминат към обучение в онлайн среда

Общество

На 15 училища е разрешено да преминат към обучение в онлайн среда

Снимка:

На мнение съм, че училищата не бива да се затварят, но моите аргументи стават все по-леки, каза Красимир Вълчев

На 15 училища е разрешено да преминат към обучение на по-малките ученици в онлайн среда. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса (НОЩ).

„Продължавам да съм на мнение, че училищата не трябва да се затварят първи. Също, че трябва да се действа локално. Ситуацията се усложнява, тези мои аргументи става по-леки“, каза Вълчев. Той даде за пример Франция и германия, където училища останаха отворени, въпреки тежките ограничителни мерки.

„Най-лесно е да затворим училищата и да жертваме правото на образование, защото няма икономически интерес и загуба от това, но трябва да знаем, че рискуваме дългосрочни загуби“, обясни Вълчев.

Той каза, че в София ситуацията е най-тревожна. „Разрешавам на всички училища, които са подали искания за преминаване на обучение в електронна среда“, каза министърът.

Той изказа съболезнования на близките на починалите учители, които са били заразени с COVID-19. Имаме загинали четирима учители за 20 дни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още