Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На Летище София отказват да приемат някои сертификати за антигенни тестове

Общество

На Летище София отказват да приемат някои сертификати за антигенни тестове

Снимка:

Причината – липсва печат и подпис на лабораторията

На летище София отказват да приемат някои сертификати за антигенни тестове, съобщава БНР. Под ударите на летищните власти попада сертификат на областната болница в Габрово.

След изследване хората получават цифров сертификат на ЕС, удостоверяващ отрицателен резултат. Бланката е на Министерството на здравеопазването, съдържа QR код, лични и други данни.

На гишето за регистрация на багажа на софийското летище не приемат сертификатите за антигенен тест от Габрово с аргумент, че липсват печат и подпис от лабораторията.

На бланката лабораторията, обаче, е отбелязана с 10-цифрен номер. Според директора на областната болница в Габрово, където са проведени изследванията, тестовете се регистрират в единен информационен портал, документът се генерира от системата и се разпечатва, като на практика не се издава от местната лаборатория.

На софийското летище служителите не приемат въпросните тестове и насочват притежателите им към лабораториите на терминала. Така пътниците плащат двойно за услугата, а заради дългата опашка често изпускат и полета си.

В мрежата потребители се оплакват и предупреждават тръгналите към Великобритания да бъдат внимателни, защото най-често те попадат в подобна заплетена ситуация.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още