Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Напрежение и опашки в „Български пощи” заради неизплатените пенсии и добавки

Общество

Напрежение и опашки в „Български пощи” заради неизплатените пенсии и добавки

Напрежение и опашки в Български пощи заради неизплатените пенсии и добавки - Tribune.bg

Хората се редят трети ден и неадекватно държавата не им обяснява дали ще може да си вземат парите, с които да посрещнат празниците

Напрежение и опашки в пощенските клонове в Пловдив. Пенсионери чакат с часове, за да получат обещаните от правителството великденски добавки от 70 лева на човек. 

Проблем има в пощенския клон в квартал „Тракия”, съобщава Нова телевизия. „Идвам от петък следобяд и не работи това чудо. Не ги получвам по банков път, защото там взимат такса от 2 лева”, оплака се един от чакащите.

„За трети път идвам от Чирпан. Казват системата не работи”, оплака се жена от опашката. Било им обяснено, че в момента не се изплащат пенсии, а само добавките. Днес се правят списъци с реда на опашката, ако системата проработи.

Проблем има и в София, където хората също са с хариен списък и чакат на опашка. 

„Казаха ни, че пенсии няма да има поне 3-4 дни. Какво ще ядем? Нямам пари за хляб”, оплака се възрастна жена от опашката в Пловдив.

Хората недоволстват, че няма експерти, които да оправят проблема. От пощите не са съобщили кога възрастните хора ще могат да получат пенсиите и добавките.

В пощенските станции пенсиите за месеца се плащат до 20 април, великденските добавки от 70 лева могат да се получат до края на месеца, а ако не бъдат потърсени, ще се платят с пенсиите за месец май. 

Пенсионери без пари заради атака по пощите, вицепремиерката даде тел. да се оплакват

„Наистина е имало хакерска атака към „Български пощи” но тя не е  стигнали до критична инфраструктура. Системните администратори са предприели защитни мерки и са започнали да местят такава инфраструктура към облаци. Атаката е била такава, че е личните данни на хората не са изтекли и няма притеснения за пенсии, надбавки и други неща за хората", това каза в „Твоят ден“ киберекспертът Ростислав Петров. Според него тенденциите за такива опити и реални атаки ще нарастват пропорционално с дигитализацията.

Петров е убеден, че е нужно да се изгради една стабилна сигурност, за което са необходими средства и ресурси.


Топ новини

виж още
Актуална тема