Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Наводнение отнесло малък участък от оградата с Турция, тече ремонт

Общество

Наводнение отнесло малък участък от оградата с Турция, тече ремонт

Снимка:

24-часови постове пазят района до отстраняване на пораженията

За бившия вицепремиер, а сега народен представител Валери Симеонов, не бяха изненада публикувани снимки в социалните мрежи от депутата на БСП Николай Цонков. Те показват поражения по участък от оградата по границата с Турция.

Симеонов уточни, че на 28 ноември, сряда, у нас пада голям дъжд, а на 29 е отнесен участък от 30-40 метра от оградата. В същия ден става и наводнението в Одрин с големи поражения.

„Става въпрос за над 70 литра на кв. м. и това стичане на големи количества вода е предизвикало повличане на чакъл, на дървета, събаряне на пътища и отнасяне на оградата. За съжаление, така ще бъде и занапред. Оградата не е направена около „Александър Невски“, на жълтите павета, тя е направена на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването“, подчерта Симеонов.

„Нека БСП да сезират прокуратурата, всеки има право да подаде сигнал в случай, че смята, че има нарушение. Участъкът се казва „Дълбок дол“, южно от Сливарево. Това е недалеч от Вълчанов мост. Самото наименование говори, че става дума за дълбок дол“, поясни лидерът на НФСБ.

Той призна, че не може да гарантира, че и в бъдеще няма да има такива случаи. Депутатът припомни, че преди една година при наводнение в този район на страната имаше отнесени къщи и човешки жертви в община Камено, на Върни бряг и на Константиново.

„На някого много му се иска това да бъде доказателство относно изпълнението на оградата, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта. Толкова бетон е заложен, толкова дълбочина, изпълнено, реализирано, но не сме готови, че стихията ще предизвика това положение“, предупреди Симеонов.

За него е важно, че има осигурени пари. Миналата година в бюджета на страната са заложени пари за поддръжката на оградата. Вече областните управители разполагат със средства. Относно безопасността и сигурността на нашите граници Симеонов поясни, че на такива места се поставят 24 часови постове до отстраняване на пораженията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив