Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Найденов: Тонът и изявлението на Калина Константинова са изключително нелепи

Общество

Найденов: Тонът и изявлението на Калина Константинова са изключително нелепи

Найденов: Тонът и изявлението на Калина Константинова са изключително нелепи - Tribune.bg
Снимка:

„Намирам изявлението на вицепремиера Калина Константинова от вчера, и като тон, и като съдържание, за изключително нелепо. Това е най-мекият израз, който мога да използвам. Това беше един опит чрез острия тон да се компенсира видимият административен хаос и  организационните неуредици, които съпътстват целия процес на подготовката по преместването на бежанците от хотелите по морето”. Това заяви в студиото на „Денят на живо бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Това е една стара слабост на административните структури, които се занимават с бежанците. Нека се върнем в самото начало в първите дни на войната и да видим начина, по който бяха посрещнати. Слава богу, че бяха доброволците и неправителствените организации, които се включиха тогава. С безкрайно учудване следях коментарите на бежанците, които не знаеха къде отиват днес”, добави Найденов.

Бившият министър коментира и развитието на войната в Украйна.

„Основният театър на бойните действия в момента е Донбас. Усилията и на руските бойни части, и на украинската отбрана са фокусирани в направлението за Северодонецк. Очевидно, че след това вниманието ще бъде насочено в посоката на е Славянск и Краматорск. По този начин да се отчете тактическия успех за руските бойни части. Забелязваме завръщане на част от украинците в частите на страната, които не са толкова засегнати от бойните действия”, каза той.

Според него има основание да се притесняваме от развитие на конфликта извън територията на Украйна.

По думите му „нито полиците в Украйна, нито обществото са съгласни да отстъпят територия срещу мир”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати