Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Не на ценовия геноцид“: Протестиращи гориха сметки за ток и парно пред МС (СНИМКИ)

Общество

„Не на ценовия геноцид“: Протестиращи гориха сметки за ток и парно пред МС (СНИМКИ)

Акцията беше организирана от ВМРО

Автошествие, съпътствано с протест и изгаряне на сметки за ток, парно и храни пред Министерския съвет, поведе ВМРО в неделя.

БГНЕСБГНЕС

„Не на ценовия геноцид“, „Непосилните сметки гонят българите от Родината“ и „Оставка“– бяха част от плакатите по колите, които се събраха на площад „Батенберг” в столицата.

Протестиращите се обявиха срещу невероятния ръст на инфлацията, бума на цените и грабежа на българския народ

„Организираме го като един предупредителен знак към правителството, което трябва да вземе бързи и адекватни мерки, без да раздава пари, които ще връщаме после, а предприемайки мерки срещу енергийните монополи, срещу търговските вериги, които раздуват цените. Тоест, ние искаме овладяване на цените, ако трябва замразяване на цените, както стана в Унгария, защото мислим, че страната е един добър пример“, каза съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

БГНЕСБГНЕС

 Организационният секретар Юлиан Ангелов заяви, че протестът е за това българското правителство да си свърши работата и да вземе наистина адекватни мерки за справяне с ценовия шок и ценовия геноцид, който търпят българите.

„Виждате, че правителството не го интересува, говори общи клишета, но мисля че за всички българи вече е ясно, че ни управляват усмихнато некомпетентни хора“, каза от своя страна почетния председател на партията Красимир Каракачанов.

Партията обеща да продължи с протестните акции, докато управляващите „не си свършат работата“.

БГНЕСБГНЕС

 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати