Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Неизпълнено обещание: Младежи в неравностойно положение не получиха стипендия от президента

Общество

Неизпълнено обещание: Младежи в неравностойно положение не получиха стипендия от президента

Снимка:

Калина Паскалева, Фейсбук

Когато благотворителността се превърне в евтин ПР и детските мечти са изхвърлени в кофата за боклук. Защо, г-н президент, постъпихте така? От г-жа Нинова ли се научихте?

Тази година президентството организира абитуриентски бал на младежи в неравностойно положение. Тържеството беше част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“.

„Знам, че 13 от вас вече са взели решение да се борят да продължат своето образование. Надявам се да станете повече, защото знаете, че образованието отваря нови врати, дава нови възможности“, казва тогава президентът.

Той посочва, че тези от младежите, които продължат напред с образованието, могат да разчитат на президентската институция за стипендии.

С тези гръмки слова бяха залети всички сайтове и телевизии във връзка с благотворителността на г-н Радев, която се оказа поредната му пр кампания. На същия този бал, той допусна жесток гаф като не беше помислил, че глухонемите деца няма да разберат и дума от неговата реч без преводач, който не беше осигурен на мероприятието.

Едно от децата, присъствало на това събитие, с днешна дата е студентка в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Мечтата ѝ е да стане учителка и да помага на глухите дечица, каквато е нейната сестра, какъвто е и нейният приятел. Тя не е получила тази така прокламирана еднократна стипендия от президентския бал, нито пък някой я е потърсил.

Румен Радев, президентът на България, „главата на нацията”, се подигра за пореден път с деца, които са избрали да останат в родината и да работят в полза на обществото. Същият преди няколко дни от трибуната на парламента декламираше заучените си фрази, които звучат като изтъркана грамофонна плоча и биха били валидни за времето, в което неговите поддръжници управляваха.

Може би в този момент е забравил какво е обещал на завършващите ученици в неравностойно положение през май, ако септември бъдат приети в университет. Или просто образованието не му е приоритет. Ако бях на негово място, аз бих се срамувала от постъпката си.

Ако случайно Ви вълнува, детето, което показахте по всички сайтове на Вашия „благотворителен” бал, г-н Радев, много скоро ще завърши образованието си и ще помага на деца със слухови увреждания, а Вие се огледайте за нов костюм и рокля на първата дама.  


Коментари (3)

hahaha Какви деца каки дарения едни фондация го търси за изчезнали 3 милиона дарени за нещо прави с тях но те просто изчезнаха едни шведи го търсят за едни 5 милиона за едни самолети. Какви дарения от мунчо като онази до него жената мъж иска да е модерна с рокли за по 10 хиляди лева евро! Как да стане? забравете да направи нещо този мисли само за дрехите на ония травестит!
14.09.2019 00:00 / Отговор
Мими Не вярвам това да е така. Не мога да допусна г-н Радев това да направи. Има нещо или не сте си проверили нещата както и пишете глупости за президента.
14.09.2019 12:14
hahaha Това не са глупости а факти за този капут спукан продажен зависим както от кокошките около него и тази дето се мисли за първа дама така и от всички други около него които уж го издигнали! Помисли си че всичко ще зависи от него ама реално не е така. Да спре да слуша този траверс до него че тя го самоубива политически заедно с приятелките и костовако прокопиевски :D Много е зависим след като още в началото жената на прокопиев ги купи и двамата с десито за някоко рокли но безплатен обяд няма :D На жената на прокопиев и свършиха флашките да прави записи какви ги говори тази жалко подобие на жена дето се мисли за първа дама след като се напие :D
14.09.2019 16:37

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още