Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Некадърността на Георги Тарлеков: Опасност за Българския Спортен Тотализатор (БСТ)

Общество

Некадърността на Георги Тарлеков: Опасност за Българския Спортен Тотализатор (БСТ)

Некадърността на Георги Тарлеков: Опасност за Българския Спортен Тотализатор (БСТ) - Tribune.bg
Снимка:

Чести спирания на Централната компютърна система са основен риск за съществуването на дружеството.  

Българският Спортен Тотализатор (БСТ) е институция с дълга история и важна роля в спортния живот на България. Въпреки това, под ръководството на Георги Тарлеков, изпълнителният директор на БСТ, организацията е изправена пред сериозни проблеми, които застрашават не само нейната репутация, но и съществуването ѝ.

Честите отпадания на Централната Компютърна Система (ЦКС)

Един от най-сериозните проблеми, възникнали под ръководството на Тарлеков, са честите отпадания на Централната Компютърна Система (ЦКС). Тази система е гръбнакът на БСТ, осигуряваща безпроблемното функциониране на игрите и услугите, предлагани от тотализатора. Всеки път, когато ЦКС отпадне, това води до хаос и неудобства служителите и участниците, които не могат да валидират своите залози или да проверят резултатите. Такива прекъсвания не само подкопават доверието на играчите, но и създават значителни финансови загуби за организацията. Към момента ЦКС на БСТ не работи и от централана не уточняват кога ще бъде възстановена функцоналността. Тази отпадания вече станаха почти ежедневие – коментира касиерка.  

Заедно стова спират да фунционират и терминалите за продажби

Друг съществен проблем, свързан с управлението на Тарлеков, е често спирането на работата на терминалите за продажби. Тези терминали са ключови за генерирането на приходи, тъй като те са основният метод за продажба на лотарийни билети и други продукти на БСТ. Спирането им води до загуба на приходи и създава неудобства за потребителите, които са принудени да търсят алтернативни начини за участие. Това не само намалява приходите, но и създава негативен имидж на организацията, като я представя като ненадеждна и неефективна.  

Цялостен риск за работата на дружеството

Неспособността на Тарлеков да управлява ефективно БСТ представлява цялостен риск за работата на дружеството. Честите технически проблеми и липсата на адекватни решения подкопават доверието на клиентите и партньорите. Цялостната му дигитална и книжовна неграмотност поставят под риск функционирането на БСТ като хазартен оператор.  

Освен това, тези проблеми могат да имат дългосрочни последици, включително намаляване на средствата, които БСТ генерира за подпомагане на спорта в България. Това би било тежък удар за спортната общност в страната, която разчита на тези средства за развитие и подкрепа.

Георги Тарлеков, изпълнителен директор на Българския Спортен Тотализатор, се оказва неспособен да се справи с предизвикателствата, пред които е изправена организацията. Честите отпадания на ЦКС и спирането на работата на терминалите за продажби са само част от проблемите, които показват липсата на компетентност и ефективно управление. Тези недостатъци представляват сериозен риск за бъдещето на БСТ и за спорта. По начина на работа на този „експерт“ излиза, че задачата му е не да развива БСТ, а да поетапно да го унищожава. В чии интерес е това остава да гадаем.

Сривът на компютърната система на Тотализатора разкри управленски пропуски, има риск от загуба на данни на участниците в игрите


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати