Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Николай Павлов: Нямам призовка, не са ме викали на разпит

Общество

Николай Павлов: Нямам призовка, не са ме викали на разпит

Николай Павлов: Нямам призовка, не са ме викали на разпит - Tribune.bg
Снимка:

Нямам призовка, нямам обаждане. Няма причина да бъда подведен под отговорност. Няма грешни решения, които да довеждат до увеличаване на цената на газа. Това заяви пред Нова тв отстраненият шеф на „Булгаргаз“.

Думите му бяха по повод казаното от вътрешния министър Бойко Рашков, че скоро ще има обвиняем.

„Няма причина да бъда подведен под наказателна отговорност. „Булгаргаз” извършва дейността си стриктно спрямо нормативната уредба. Няма грешни решения, които да доведат до увеличаване на цената.  Всеки един договор се обсъжда от експерти и ръководители. Минава се през БЕХ и се стига до Министерството на енергетиката”, обясни той. По думите му обвиненията, отправени към „Булгаргаз”, са неоснователни.

„В цяла Европа цените на газа са високи, у нас са едни от най-ниските. Поскъпването в България се дължи изцяло на външни фактори. Свършили сме си работата - не сме оставили никой без газ, имаме рекордни продажби и огромна печалба", каза още Павлов.

Според него големите търговци всячески се опитват да си прокарат интересите, вкл. и през КЕВР.

„Стоят сериозни интереси, нищо чудно да се намърдат и компании, които ще са посредници. Съсипва се една фантастична компания“, добави той.

„Следете какво ще се случи следващите месеци“, каза още Павлов. Той припомни, че през декември имало огромен скок на цените на природния газ в Европа. Хранилището в Чирен се използвало в максимална степен, взимали всички количества, които азерите се съгласили да доставят.

Онзи ден чул изявлението на президента Румен Радев, но не се е чувал с него лично. Разговарял с клиентите и банките, които са финансирали „Булгаргаз“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати