Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новата визия: Нинова лъсна по бельо и увита около пилон с червено знаме в Габрово

Общество

Новата визия: Нинова лъсна по бельо и увита около пилон с червено знаме в Габрово

Йончева, Станишев, Добрев и Ерменков с пера на главите и кабаретни костюми

Габрово – градът, прочул се с фолклорния хумор и традиции по света, е домакин на емблематично карнавално шествие днес, съобщава БНР.

На подбив на шегаджиите се оказа БСП и лидерът ѝ. Кукла на Корнелия Нинова лъсна почти гола на шествието. Облечена в оскъдно червено бельо, горната част от което е червени звездички, тя се увива около нещо като пилон. Той е в цветовете на българското знаме, но на върха му се развява червено знаме. „Нова визия за България“ е надписът, който съпровожда атрактивната визия на куклата – Нинова. Друг интересен елемент е татуировката, която деликатно наднича от корема на куклата– водач а БСП. Отстрани на пъпа ѝ се вижда ликът на Сергей Станишев.

Зад нелепия образ на Нинова е поставен още по-нелеп колаж. Сергей Станишев, Елена Йончева, Кирил Добрев и Таско Ерменков са облечени в кабаретни костюми. С бели пера на главите си са Елена Йончева и Кирил Добрев. Черните пера са отредени на Станишев и Ерменков. Атрактивните сутиени на участниците в постановката са решени в същите цветове на перата им.

Шегаджиите не са пощадили и Десислава Радева.

ФейсбукФейсбук

Карнавалното шествие с хиляди участници преминава през централната градска част, водено от кмета на града и габровската котка с отрязана опашка. Подготовката на фестивала всяка година започва в карнавалната работилница, където се правят големи макети на актуални личности и герои от България и света. Шеговитото мото на карнавала тази година е „Маски горе!“, разказва БНР.

Карнавалната традиция в Габрово започва още от 19 век с т.нар. „Олелийня“ (народен празник с увеселителен характер). В началото на ХХ век тя се трансформира в карнавално (маскарадно) шествие. По-късно, благодарение и на появата на Дома на хумора и сатирата, карнавалът в Габрово придобива познатия ни съвременен облик. От 2000 г. градът е член на Фондацията на европейските карнавални градове.


 

Автор

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" УУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ..... ДОСТА ПАРИЧКИ Е ИЗСИПАЛ ФЪФЛЯКЯ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ОТ 50-те МИЛИОНА, КОИТО ОТКРАДНАХА С ГАДЖЕТО НА ОВЦАТА БЪЧВАРОВА... ОНЯ БОРЧВОР ЛИ БЕШЕ, БОРШОШ ЛИ?
19.05.2019 11:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети