Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нови мерки срещу КОВИД-19 в Плевен

Общество

Нови мерки срещу КОВИД-19 в Плевен

Нови мерки срещу КОВИД-19 в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

В Плевен от днес влизат редица мерки, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19. Кметът Георг Спартански издаде заповед, която влиза в сила от днес. При посещенията в детски центрове и други групови услуги за деца се допускат не повече от 50 на сто от капацитета на помещението и носене на защитни маски от персонала.

Също наполовина е определено за провеждането на културни и развлекателни мероприятия, за публиката при спортни състезания, както и за фитнес центровете и плувните басейни. В местата за предоставяне на социални услуги се допускат посещения на външни лица само по изключение.

Дейността на клубовете на хората с увреждания и пенсионерите се осъществява при строго спазване на въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки - спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м и носене на маски за лице, като се допуска използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията.

Защитните маски са задължителни за пазарите. РЗИ и други контролни органи започват съвместни засилени проверки за спазване на мерките, съобщава БНР.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати