Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Консулството напомня за правила за влизане в Турция

Общество

Консулството напомня за правила за влизане в Турция

Консулството напомня за правила за влизане в Турция - Tribune.bg
Снимка:

Българското консулство в Истанбул публикува припомни правила за влизане и пътуване в Турция. Те трябва да спазват следните изисквания: При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изнесе от турска територия. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно, дори регистрираният на влизане водач да се намира в същото МПС. При проверка от турските контролни органи и установяване на нарушение на горното изискване, автомобилът може да бъде задържан и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното населено място, след което върнат на водача след заплащане на солидна глоба.

Българските граждани, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия, нямат право да напускат страната, без да изнесат автомобила или да представят официален документ с уважителни причини, налагащи това.

Напомняме на българските граждани, пътуващи в Турция, че тяхно задължение е снабдяването със здравна застраховка, валидна на турска територия. Българските граждани, посещаващи Република Турция с цел лечение, следва да отчитат, че отношенията им с лечебното заведение са от частно правен характер и не могат да разчитат на консулско съдействие при възникнали спорове от финансово или друго естество.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Турция, правила
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати