Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нови рокади: Смени има в БАБХ, назначен е и нов зам.-министър електронното управление

Общество

Нови рокади: Смени има в БАБХ, назначен е и нов зам.-министър електронното управление

Нови рокади: Смени има в БАБХ, назначен е и нов зам.-министър електронното управление - Tribune.bg
Снимка:

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните е освободен Ангел Мавровски и на поста е назначен Христо Вълчанов.

Христо Вълчанов е бил изпълнителен директор на БАБХ в периода от юли 2021 г. до януари 2022 г. Преди това дълги години е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, като от март 2012 г.  до юли 2013 г. е бил неин директор. Завършил е „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия.

В друга заповед на премиера Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на електронното управление е назначен Атанас Мазнев. 

До този момент Мазнев е бил заместник главен директор на ГД „Експлоатация“ в Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“. Преди това той е бил заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“.  В периода от 2000 г. до 2018 г. последователно е заемал длъжности като началник на отдел в Министерство на отбраната „Координиране и планиране”, „Взаимодействие с национални системи” и „Комплексна автоматизирана система” в Щаба на отбраната към МО. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски” гр. София, специалност „KЩ, оперативно-тактическа и АУВ” както и инженерна специалност: „Поддръжка и експлоатация на ЕИМ”.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети