Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обезвредиха боеприпаси в различни райони на страната

Общество

Обезвредиха боеприпаси в различни райони на страната

Обезвредиха боеприпаси в различни райони на страната - Tribune.bg
Снимка:

Специализирани екипи от Българската армия успешно обезвредиха боеприпаси, открити в различни райони на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Българските военноморските сили е бил задействан в 10.42 часа днес със задача да идентифицира и унищожи намерен на брега в района на „Маслен нос“ метален предмет, оприличен на морска мина. След извършения оглед на място военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение и идентична с мините поставени пред украинското крайбрежие.

Преместването на мината е счетено за потенциално опасно и е взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът е бил отцепен и обезопасен. Екипът с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов е взривил  мината малко след 12 на обяд.

 

Министерство на отбранатаМинистерство на отбраната

Министерството на отбраната информира още, че военнослужещи от 78-и батальон от Сухопътните войски са унищожили на учебен полигон „Сливница“ силно корозирал 85 мм осколочно-фугасен снаряд без взривател. Боеприпасът е намерен при извършване на изкопни дейности в района на гара Елин Пелин. Военнослужещите са действали под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети