Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Област Бургас пред обявяване на грипна епидемия

Общество

Област Бургас пред обявяване на грипна епидемия

Област Бургас пред обявяване на грипна епидемия - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се днес да бъде обявена грипна епидемия в Бургаска област. Предложението е на Регионалната здравна инспекция и ще бъде обсъдено в ранния следобед на свиканото спешно заседание на Областния кризисен щаб.

От Регионалната здравна инспекция ще предложат още всяко училище индивидуално да взима решение дали да освободи учениците в грипна ваканция.

В Бургаска област 105 са новите случаи на остри респираторни заболявания и грип, регистрирани през последната седмица. Пикът от 467 случая или 236 промила заболяемост, обаче, не е достигнат обяснява епидемиологът д-р Мирослава Киселкова, цитирана от БНР.

„За обявяване на грипна епидемия е необходимо да бъде установена и циркулация на грипен вирус. Ние имаме четири потвърдени случая от Националния център по заразни и паразитни болести на грип А, които са подвариант H1N1.“

Въпреки че областта е в предепидемичен период, от Регионалната здравна инспекция в Бургас ще предложат да бъде обявена грипна епидемия.

А дали учениците ще бъдат освободени в грипна ваканция с цел ограничаването на разпространението на грипния вирус?

"Препоръка можем да дадем към РУО когато има много отсъстващи ученици, съответното училище да бъде пуснато в грипна ваканция. Но така или иначе процесът може да бъде организиран онлайн", каза д-р Мирослава Киселкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати