Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обследват конструкцията на блока в Благоевград, където при пожар загинаха 3 души

Общество

Обследват конструкцията на блока в Благоевград, където при пожар загинаха 3 души

Снимка:

Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите

Започва процедура за конструктивно обследване на блока в благоевградския квартал „Струмско“, където при пожар на 10 декември загинаха двама мъже и една жена, съобщиха от пресцентъра на община Благоевград.

На среща между кмета на Благоевград Илко Стоянов, собственици и обитатели на апартаменти в блока са обсъдени належащите действия за връщането на хората в домовете им, както и от какво имат нужда.

Общината поема ангажимент за охраната на имуществото на хората, е заявил кметът Стоянов, информират от пресцентъра.

Предстои да бъде уточнен броят на семействата, които се нуждаят от временен подслон, а от общината имат готовност да съдействат те да бъдат настанени в социални услуги или в жилища, с които разполага администрацията.

Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите като се търси вариант и за набиране на средства в помощ на засегнатите.

В града започват да се организират и благотворителни инициативи, с които да бъдат подпомогнати потърпевшите от пожара семейства. Регионалната библиотека „Димитър Талев“, заедно с преподаватели от Средното училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ и родители, организират благотворителен базар в подкрепа на семейството на загиналия при пожара 40-годишен мъж. На базара, който ще е във фоайето на библиотеката, ще бъдат изложени за продажба ръчно изработени картички, рисунки и коледна украса, изработени от ученици от благоевградски училища.

Всеки, който желае да помогне, ще може да закупи коледни картички, рисунки и коледна украса, направени от възпитаниците на учебни заведение по време на „Работилница за елфи“, пишат още от общината на сайта си.

Припомняме, че в петък огъня отне живота на 74-годишният Димитър В., 62-годишната Е.К. и 40-годишният М.К.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема