Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обучават във ВМА медици от Тараклия в Молдова за лечението на COVID-19

Общество

Обучават във ВМА медици от Тараклия в Молдова за лечението на COVID-19

Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район Тараклия в Република Молдова премина двуседмично обучение във Военномедицинска академия (ВМА) за лечението на заболели от COVID-19, съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната.

Медиците от болницата в район Тараклия обмениха опит с колегите си не само в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, но и в останалите клиники, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.                      

„Основният акцент, на който наблегнахме, бяха новостите в диагностиката, терапията и поведението при COVID-19. Споделихме с колегите нашия опит, като една от основните болници, ангажирани с борбата с пандемията, какви са актуалните препоръки, както за лечението, така и вече по отношение на превенцията. Говорихме много и за ваксинопрофилактиката“, коментира д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедрата по инфекциозни болести.                    

През двуседмичния си престой медиците от Молдова взеха активно участие в работния процес в COVID-зоните. Посетиха и Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, където почерпиха опит при даряването на хиперимунна плазма и приложението й за лечение на пациенти с COVID -19.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още