Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обявените за персона нон грата двама руски дипломати са напуснали България

Общество

Обявените за персона нон грата двама руски дипломати са напуснали България

Обявените за персона нон грата двама руски дипломати са напуснали България - Tribune.bg
Снимка:

Двамата руски дипломати, които бяха обявени за персони нон грата, са напуснали България заедно със своите семейства. Това предаде ТАСС като се позова на посолството на Русия в София, цитирано от БТА.

Припомняме, че на 2 март Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персони нон грата и им даде 48 часа да напуснат страната.

Както и беше посочено в нотата на МВнР, нашите дипломати и членовете на семействата им напуснаха територията на България в установения срок, е казал за ТАСС представител на посолството.

Във вторник директорът на дирекция „Пресцентър“ на Министерството на външните работи Митко Димитров съобщи пред журналисти, че са връчени две ноти на посолството на Руската федерация в България. „С първата нота се уведомява руската страна, че България обявява за персона нон грата двама дипломатически служители на руското посолство у нас. Те имат 48 часа, за да напуснат страната.

С втората нота МВнР остро протестира срещу публикации на посолството на Руската федерация в информационното пространство през последните дни, с обидни квалификации и внушения спрямо Република България и нейните съюзници“, посочи тогава Димитров. Той подчерта, че двамата руски дипломати са свързани с разследването на разузнавателна дейност в полза на Руската федерация.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати