Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Официозът на БСП лъже, че протестите в Пазарджик продължават – напрежение няма

Общество

Официозът на БСП лъже, че протестите в Пазарджик продължават – напрежение няма

Официозът на БСП лъже, че протестите в Пазарджик продължават – напрежение няма - Tribune.bg
Снимка:

Всъщност 90% от прасетата са изклани в срок

„Зреят нови бунтове в защита на прасетата“, пише в днешния си брой официозът на БСП вестник „Дума“. Изданието посочва, че „сред властта започва да се забелязва паника заради напрежението в страната и назряващите нови бунтове в защита на свинете. Кметът на силистренското село Ситово Сезгин Алиибрям е издал специална заповед, с която се забраняват масовите мероприятия до 20 август“.

Нараствало напрежението и в села от Южна България заради предстоящото принудително умъртвяване на домашните животни.

„Кметовете на 30-те пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Борисов да убедят своите съселяни доброволно да умъртвят домашните си прасета, срокът за което изтече вчера, няма да удържат обещанието. Те обявиха, че няма да пуснат екипите на БАБХ в дворовете, допълва „Дума“.

Ситуацията обаче стои по доста различен начин. Напрежение няма, а 90% от прасетата в Пазарджишко бяха изклани в срок.

„Практически 90% от прасетата са изклани. Другите  сигурно днес или утре ще бъдат умъртвени, тъй като хората проумяха, че няма начин – трябва да се заколят животните, за да се спре разпространението на африканската чума. Тук кметовете на населените места, които първо се вдигнаха на бунт, приехме друга декларация, с която призоваваме хората да се съобразяват с изискванията, за да могат първо – да си приберат прасетата. И второ – да усвоят тези 300 лева за почистване и след това да не позволим на чумата да влезе в населените места”, коментира кметът на село Юнаците Стоян Кузев пред Нова ТВ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети