Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Охранителна фирма към Румен Радев: От къде е получил информация, че сме „частна милиция“ и дерибействаме?

Общество

Охранителна фирма към Румен Радев: От къде е получил информация, че сме „частна милиция“ и дерибействаме?

Охранителна фирма към Румен Радев: От къде е получил информация, че сме частна милиция и дерибействаме? - Tribune.bg
Снимка:

Охранителната фирма „Делта Гард“ ООД, чийто лиценз министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отне преди ден, изпрати писмо до президента. Документът е публикуван на профила на фирмата във Фейсбук.

В писмото до Румен Радев от "Делта Гард" питат откъде знае, че са "частна милиция", която дерибейства, оплакват се от институционален натиск върху тях от страна на МВР през последната половин година и настояват за извинение, ако обвиненията спрямо тях не се потвърдят.

От ръководството на компанията припомнят още на президента Закона за частната охранителна дейност, според който лиценз се отнема при определени условия, каквито те твърдят, че не са налице в техния случай, съобщава „Дир.бг“. 

Писмото е провокирано от днешното изказване на Румен Радев по темата за отнетия лиценз на охранителната фирма и отправената похвала към вътрешния министър Рашков, че го е предприел. Според фирмата става въпрос за "срамни непотвърдени квалификации, че "времето на дерибеите свърши".

В тази връзка от "Делта Гард" задават няколко въпроса на президента.

„Откъде е получил информация, че "Делта Гард" е със статут на "частна милиция" и че дерибейства?

Запознат ли е със Закона за частна охранителна дейност, че лиценз се отнема само при нарушение на определени условия, а не когато някой предизборно пожелае?

Наясно ли е с факта, че въпреки 6-месечния натиск и обсада от служители на МВР и ГДНП, не е открита нито една скандална държавна обществена поръчка, чрез която да се издържа "частна милиция" и че "Делта гард" се издържа само от договорни отношения с частни фирми и физически лица?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати