Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Около 4000 хиляди на ден се регистрират в бюрата по труда, МВР ще помага с опашките

Общество

Около 4000 хиляди на ден се регистрират в бюрата по труда, МВР ще помага с опашките

Снимка:

61 644 лица са се регистрирали като безработни от началото на кризата – включително завърнали се от чужбина

32 041 души са подали заявления за парично обезщетение за безработица, а 9 830 са тези, които са намерили работа от началото на извънредното положение до момента. Статистиката беше съобщена от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Хранителни вериги, онлайн магазини и доставчици се развиват бързо в настоящата ситуация и активно наемат хора и в момента.

До този момент само за последните 20 работни дни в Бюрата по труда са обработени над 103 хиляди различни заявления, сред които и такива, които се разписват за различни срокове по обезщетения. Във всички областни градове ще бъдат изпратени и служители на полицията, за да помагат за реда по време на опашките.

В Бюрата по труда до момента са регистрирани 61 644 лица. Сред тях има такива, които са загубили работата си в България, както и такива, които са се върнали от чужбина.

Всички срокове автоматично се удължават до края на извънредното положение, така че хората, които са регистрирани като безработни, така и тези, които ползват различни видове социални помощи, както и такива с изтичащи срокове в ТЕЛК и НЕЛК, не е нужно да се редят по опашки.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още