Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С онлайн регистрация в Бюрата по труда спестявате дългите опашки (ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО)

Общество

С онлайн регистрация в Бюрата по труда спестявате дългите опашки (ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО)

С онлайн регистрация в Бюрата по труда спестявате дългите опашки (ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО) - Tribune.bg
Снимка:

Регистрацията в Бюрата по труда по електронен път спестява много време, но изисква и предварителна подготовка. Подробно упътване за целта има на https://edelivery.egov.bg/Help

Първа задължителна стъпка е регистрация и идентификация на лицето в приложението на Evrotrust или B-trust, за да разполагате с квалифициран електронен подпис.

Даденият пример е за Evrotrust

За целта е необходимо да свалите приложението на телефона си, като взависимост от платформата: за Android през Google Play, за IOS – през App Store.

За да направите своята регистрация, ви трябва номер на телефон, който  ползвате и валиден имейл адрес, защото след това те ще послужат за електронно уведомяване, както и лична карта.

По време на регистрацията системата ще ви поиска отговори на три контролни въпроса, които вие избирате. Препоръчително е да си ги запишете, защото ако ги забравите, няма как да влезете отново и да си подписвате документите.

При регистрацията е особено важно да изпишете правилно трите си имена, телефон, имейл адрес и отговорите на въпросите. Системата ще ви поиска ПИН, който сам си измисляте и също си записвате при въпросите. Хубаво е този ПИН да е различен от рождената ви дата и пин-а, който ползвате за телефона си.

После ще трябва да сканирате през камерата личната си карта от двете страни и регистрацията е готова.

За да се активира подписът (КЕП) трябва да въведете кода, изпратен ви на sms и да потвърдите линка, изпратен на пощата ви, след което вече разполагате с КЕП.

Сега може да пристъпите към своята регистрация в Бюрото по труда на сайта на ДАИУ.

Влизате в сайта https://edelivery.egov.bg и кликвате върху РЕГИСТРАЦИЯ.

За регистрацията на физическо лице отляво ще намерите полето - Квалифициран електронен подпис и натискате Регистрация под него.

След това избирате Вход с Облачен/Мобилен КЕП

Въвеждате си ЕГН-то и кликвате върху вход с Evrostat.

Изчаквате системата да обработи заявката, като важното в случая е да сте влезли в приложението, независимо дали влизате от телефон или компютър. На приложението ще получите известие, че влизате в системата и трябва да го потвърдите. Едва тогава системата ще ви допусне.

След като влезете в системата имате няколко опции и следва да се ориентирате. Документи се изпращат чрез модула - Изпрати съобщение.

Друго важно нещо е, когато изпращате документ до административен орган, предварително да сте го свалили от сайта му (НОИ, НАП, Агенция по заетостта и т.н), да сте го попълнили и запазили в PDF формат. Така направените PDF файлове се качват в приложението за КЕП, подписват се и едва след това може да ги прикачвате като файл в съобщението за регистрация в Бюрото по труда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ErickBlits Как выводить и почему важно избавляться
от клопов в помещении. Санэпидемстанция Изосепт осуществляет свою работу в Москве, поможет Вам избавиться от клопов и клещей..
27.06.2022 12:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети