Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Омбудсманът с препоръки към Рашков за глобите на КАТ

Общество

Омбудсманът с препоръки към Рашков за глобите на КАТ

Снимка:

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Повод за това са получени сигнали на граждани, които са принуждавани да заплащат по два пъти една и съща глоба за нарушение на Закона за движението по пътищата, съобщава БНР.

В сигнала си до Бойко Рашков Ковачева изтъква, че в повечето случаи гражданите са платили навреме задължението си и въпреки това в МВР и НАП получават отказ за предоставяне на административни услуга с аргумента, че имат неплатена в срок глоба.

От тези хора се изисква да представят в МВР документ за плащането, след което от там им се издава удостоверение, че глобата действително е платена, за да послужи пред НАП за отпадане на задължението.

По думите на Ковачева тази практика е недопустима проява на лошо административно обслужване. Тя изтъква, че многократно са изпращани сигнали по темата.

Друг проблем според омбудсманът е факта, че при наличие на неплатени глоби МВР отказва административни услуги като издаване или подновяване на лична карта и подмяна на свидетелство за управление на МПС. Според Ковачева това е неправомерно и незаконосъобразно.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още