Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасно за живота: Хиляди българи пият белина срещу различни болести, включително COVID-19

Общество

Опасно за живота: Хиляди българи пият белина срещу различни болести, включително COVID-19

Опасно за живота: Хиляди българи пият белина срещу различни болести, включително COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици, предупреди шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов

Белината като универсално лекарство - звучи шокиращо, но в това твърдение вярват хиляди българи.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве. Хлорният диоксид на практика е дезинфектант. Доста сходен с белината.

Вярата в лечебните свойства на препарата се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече последователи, които прегръщат идеята, че има едно универсално лекарство за почти всички болести.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, с и без симптоми. Маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото.

Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак до кожни заболявания. Дори върху деца. В тези затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да ви разкажа за тези три елемента. CDS, хлорен диоксид идва от ММS (Miracle Mineral Supplement)“, казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на ММS по правило са против ваксините и не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид и срещу COVID-19.

Росен Бакалов твърди пред своите последователи, че „тези, които ги ваксинират, втори път като ги заразят, го изкарват много по-тежко“.

„Искам да ви представя инструментите, които са вече в ръцете на тези, които знаят - първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време – окислителна терапия – биват три окислителни агента – CDS и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа“, твърди още Бакалов.

Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки.

За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи.

100 мл от препарата се продава на цена от 47 лева.

Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус. От публикациите в профила на един от най-активните администратори на групата става ясно, че човекът, до когото потребителите се допитват как се лекуват различни заболявания, работи като шпакловчик. Отклонява покана да разкаже за хлорния диоксид, не вярва на медии, държава, лекари. Още няколко подобни групи правят последователите на това движение десетки хиляди. Само в България. „Откакто стана всичко това с вируса, в Испания се създаде мрежа от докторите за истината. В Германия също мрежа от докторите за истината. И всички тези лекари излизат и казват истината. И всичко това става извън медиите, извън държавата“, казва Росен Бакалов.

„Тази информация е силно притеснителна. Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, предупреди шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема. Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети