Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Американска изпълнителност: Стотици пили белина и дезинфектанти след думи на Тръмп

Свят

Американска изпълнителност: Стотици пили белина и дезинфектанти след думи на Тръмп

Американска изпълнителност: Стотици пили белина и дезинфектанти след думи на Тръмп - Tribune.bg
Снимка:

Имало и такива, които се опитват да си ги инжектират

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса, съобщава CNN. По информация на медията, която цитира губернатора на щата Мериленд  Лари Хоган, в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати.

Причината за мнозина е изказването на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

По-късно Тръмп обяви, че е предложил подобно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да възпрепятства по-нататъшното разпространение на коронавируса.

Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Междувременно десетки специалисти предупредиха, че дезинфектантите са единствено и само за външна употреба, както и че са опасни и дори смъртоносни при поглъщане или при опити за инжектиране. Тези препарати трябва да бъда държани далеч от деца и с тях да се борави внимателно, защото освен всичко друго са много леснозапалими, защото в тях има голямо количество алкохол.

Междувременно, броят на починалите в САЩ е над 55 000 души. В епицентъра на заразата - щата Ню Йорк, започва масово тестване на населението. Тестове ще се правят в близо 5000 аптеки, а целта е да могат да се изследват около 40 000 души на ден. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Тартаковер Това, ако е истина, може да се погледне двояко. От една страна е достатъчно известно, че американците са между най-тъпите нации в света. Второто обаче, прави значим факта, че американците вярват на своя президент, сигурни са че щом нещо се твърди от най-високото равнище в държавата, значи е абсолютна истина. Нашите управляващи могат само да подсмърчат, защото у нас никой не им вярва. Техните думи винаги се посрещат скептично, проверяват се и често се отхвърлят. Всъщност управляващите ни обикновено сами се отричат от твърденията си.
27.04.2020 12:43 / Отговор
Иво На нашите управляващи рейтинга им е дори много висок, а на вашите управляващи рейтинга им е вече 7-а глуха!И колко на брой са вашите управляващи да ми кажете!?!
27.04.2020 17:21
Росица Поредното доказателство колко вредно е, когато прост човек поеме ръководството на каквото и да е. И тук си имаме подобен случай. Явно хората са глупави и ограничени, нямам друго обяснение.
27.04.2020 13:39 / Отговор
Емо И при нас "нашия" президент е горе долу същия като му се казва какво да каже от президентството в което се намира той!
27.04.2020 17:24
Тартаковер Бих попитал Иво, кои са нашите и кои вашите управляващи? Просто така, за да открия рейтинг в "7 -а глуха"!? Аз познавам само една банда от калинки, начело с Боко, която днес е начело на държавата и я води към пропаст. Други в ръководството на България от които да зависи живота ни, няма...
27.04.2020 20:04 / Отговор
Иво А пък познавам не просто някаква банда, а познавам и виждам как мафията е на колене начело с др.Техноимпексова!И виждам, че ""президента"" е президент на бкп/бсп!
28.04.2020 09:33

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати