Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опитват да извадят тялото на питола от падналия хеликоптер

Общество

Опитват да извадят тялото на питола от падналия хеликоптер

Опитват да извадят тялото на питола от падналия хеликоптер - Tribune.bg
Снимка:

Частен хеликоптер изчезна вчера край село Гърмен, а малко след 19 ч. пилотът беше открит мъртъв. Машината е паднала в дере. Правят се опити да бъде извадено тялото на пилота,но теренът е труднодостъпен, съобщава БТВ.

То трябва да бъде изнесено на носилка, тъй като до мястото не може да стигне линейка.

Според местни хора мъглата е една от причините хеликоптерът да се изгуби. По думите им малко след 7:30 ч. сутринта, когато машината излита, се чува шум от перките, но след това той спира.

След дълго обхождане екипи на Спешна помощ констатират смъртта на пилота. Хеликоптерът е открит на части, а тялото на около 5-10 м от него. Част от машината е изгоряла, но по тялото на пилота няма следи от обгаряне.

Вторият оглед на мястото започна едва след 10.00 часа, защото разследващият екип трябваше да бъде снабден със специално оборудване заради труднодостъпния терен.

Теренът е силно пресечен, отломките от разбилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото.

8 представители на различни ведомства, включително полиция, прокуратура, авиационни власти се включиха в разследването.

Разследването на катастрофата ще отнеме една година, заяви Христо Христов, представител на разследващите авиационни злополуки. Той се съгласи да говори пред медиите при условие, че разглеждаме само хипотези за авиопроизшествието преди да е направен оглед.

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.

След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, който е с височина около 800 метра и се е разбил в подножието му. Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди това в продължение на 4 дни в района на Петрич и Гърмен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати