Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още три болници в София ще приемат болни от коронавирус

Общество

Още три болници в София ще приемат болни от коронавирус

Снимка:

Отделението за пациенти с COVID-19 в Първа градска болница вече е готово

Още три болници в София ще приемат болни с коронавирус, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

В Първа градска болница отделението по Пулмология вече е преоборудвано в отделение за лечение на заразени с COVID-19, като разполага с 10 легла. В болницата е осигурен отделен вход за случаите на заразени с коронавирус. Така лечебното заведение ще продължи да приема и други пациенти.  Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните.

„Разговарях с директора на болницата проф. Димитров, д-р Вълев, д-р Михалова и д-р Витков, които поемат отделението, за наличните защитни костюми и лични предпазни средства. Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и очакваме доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях подпомагаме и работата на общинските болници, в които разкриваме отделения за пациенти с COVID-19“, пише Фандъкова.

Предстои да бъдат разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID-19 и в Четвърта градска болница с 5 легла, и в Пета градска – с 10 легла плюс 2 интензивни

Първото подобно отделение в общинска болница бе разкрито във Втора градска.

„През него до момента преминаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и дарение от кметове на райони от ГЕРБ-СДС в него внедрихме високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, поставени върху пациентите, следят в реално време физиологичните показатели, а данните се проследяват и в медицинския център на „Сити Клиник“, припомня Фандъкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още