Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Социалните взеха от майката 3-годишния Буда, който бе роден в домашни условия, без ЕГН и документи

Общество

Социалните взеха от майката 3-годишния Буда, който бе роден в домашни условия, без ЕГН и документи

Социалните взеха от майката 3-годишния Буда, който бе роден в домашни условия, без ЕГН и документи - Tribune.bg

Социалната служба в Хисаря отне 3-годишния Буда от майка му - Галя Танева, която го роди в домашни условия, отказваше да го регистрира, както и да му извади ЕГН. Бащата на момчето е неизвестен. Освен това малкият е бил гледан без ток и вода. 

„Приложена е адекватна мярка за защита и детето вече се чувства добре“, потвърдиха пред „24 часа“ от дирекция „Социално подпомагане“. Детето вече имало ЕГН и име - Атанас Галин Танев.

Случаят от село Иван Вазово нашумя през октомври 2022 година. Тогава Пловдивският районен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на детето. Предполагаемата дата на раждане на момченцето е 1 ноември 2019 г. Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, но Галя отказва да пусне в къщата си полицаите и социалните, съгласила се да влезе само лекар. Той констатирал, че детето е добре.

Бившият кмет на селото Димо Димов разкава, че 41- годишната Галя често изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за боклук, за да храни кучетата си. Той споделя, че заради случая е напуснал кметската позиция. По думите му това не било първото раждане на Галя в домашни условия, но предишното ѝ бебе е починало. Била е настанена в психиатрично заведение за известно време, но като се върнала, спряла да си пие лекарствата и пак се влошила. Самата Галя Танева е качила клип на личния си профил, в който твърди, че са я закарали в Психодиспансера на „Пещерско шосе“ в Пловдив, за да ѝ направят нова експертиза.

Майка отглежда сина си Буда като Маугли – без ток, вода, ЕГН и акт за раждане

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати