Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отново хаос с бежанците: Хотелиери без яснота как и кога бягащите от войната ще напуснат базите

Общество

Отново хаос с бежанците: Хотелиери без яснота как и кога бягащите от войната ще напуснат базите

Отново хаос с бежанците: Хотелиери без яснота как и кога бягащите от войната ще напуснат базите - Tribune.bg
Снимка:

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази.

Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са, съобщава БТВ.  Проверка показа, че част от тях се нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци.

„Ситуацията в Слънчев бряг в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.  

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.

Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати